Alla sovställningar och potentiella sovplatser är värda att testa!

image10
Man ska inte döma ut det man inte testat!

Vilket läge på kameran är valpläget?

Matte har en ny kamera och har inte riktigt lärt sig än vilket läge som passar en valp i ständig action, 99 av 100 bilder blir sudd, sudd och mera sudd. Men men, ett par exemplar som blev "mer lyckade" finns här nedanför.

Salsas mage verkade ha återhämtat sig helt ifrån diarrén, men nu i eftermiddag fick vi ett bakslag och det är återigen rinnigt, dock inte sprutlackering som förut, peppar peppar..

Idag har vi mest tagit det lugnt och myst och vilat mycket. Man kan undra ibland om det är med mål att smälta mattes redan mjuka hjärta som hon kryper så tätt intill och vill sova så nära det bara går, helst med huvudet på mattes mage, ben eller fot, vad helst hon kommer åt. Hon är helt oemotståndlig!

Matte vill vara ute så mycket som möjligt och leka, men små tassar blir snabbt kalla så det blir en hemskt fläng ner-upp-ner-upp. Men men, vad gör man inte för att ens små älsklingar ska få så mycket skoj som möjligt! :)

Salsa verkar börja förstå att det är utomhus som man kissar och bajsar,.. men hur ska man säga till att man behöver gå ut? En liten sölpöl landade tyvärr inomhus. Det kan nog vara svårt att känna efter om man är helt klar ibland om man är en nybakad liten valp.Visst syns det hur hon ler när vi är utomhus!!

Kloklippning och klövsniffning

Idag har det varit en toppendag!
Godnatt och sista kissvända igår var vid kl 00. Nattväckning alla jämna timmar: 02, 04, 06 och sedan sova ända till kl halv nio då frukost intogs. Efter frukosten var matte fortfarande trött, det är ju ingen riktigt riktig sömn man får med en valp som kan meddela närsomhelst att det är dags för en nattatur ut i mörkret. :P Så efter frukost och lekstund ville matte sova vidare och Salsa fick lov att ligga hos matte i den provisoriska vardagsrumssängen och mysa och tugga på en leksak.. efter en liten stund kände matte att det var något mjukt som klättrade fram emot huvudändan på sängen. Det var visst en trött och kelsjuk liten valp det som snabbt lade sig till rätta... på mattes huvud/hals! Så underbart mysigt hade vi det att vi sov ända till 11!! Efter det hade matte nog med energi för att vara en go och glad PIGG matte hela dagen och vi har hunnit med mera lek och kontaktövningar, lite kramdjursapportering inomhus, kloklippning och bekanta Salsa med en klöv.

Kloklippningen skedde då lilltösen var hemskt trött och var på väg att somna. Inga vilda protester alls, tvärtom så somnade den lilla i famnen och tog allt cool-lugnt!

Matte blev lite inspirerad av Salsas systers bedrift att redan vid denna späda ålder apportera fågel så vi ville inte vara sämre utan att prova att se reaktionen på en av klövarna som matte har i frysen. (Eftersom dessa klövar inte är de nyaste måste jag kolla upp om de är okej att tina och träna med om några veckor, det vore ju inte bra om hon blir dålig av att ha dem i munnen.)
 Men idag fick hon iaf komma fram och sniffa på dem. Salsa trippade lika glatt fram till klöven som till allt annat hon stöter på.. men när hon kände doften, ojoj, då åkte svansen ner. Men efter bara en minut var hon framme och nosade på klöven och visade intresse. Hon hann ge den en liten slick men då beslutade matte att det var dags att ta in den i frysen igen, det fick räcka med 1-2 min nu till att börja med. Men det var i vart fall mycket roligt att se hur intresserad och modig hon iaf var, det är skönt att känna positiva vibbar inför framtida viltspårsträning!


Salsa fortsätter att häpna matte med att en svans är kapabel att vifta så mycket som hennes gör, det är otroligt hur mycket glädje som kan få plats i ett så litet paket!! Och all denna självständighet och nyfikenhet, det ska verkligen bli både spännande och en utmaning att arbeta med denna flicka i framtiden! Tyvärr riktas denna självständighet och nyfikenhet ofta att á la "valpstyle" undersöka (dvs genom att försöka äta) såväl småsten som kastanjer, vilket INTE uppskattas av matte, suck*


Salsa "kan" nu dessa ord: KISSA (alt KISS-KISS), sitt namn SALSA och KOM, vi jobbar på sitt! :P


(Kameran var till mattes stora förvåning helt urladdad idag, så de ståbilder jag hade tänkt få fram idag låter vänta på sig)

Salsa -Fearless and Irresistable!

Hon har stulit våra hjärtan och slukar alla dagens timmar. Jag hade glömt hur mycket tid man lägger ner på en liten varelse som är vaken så få timmar per dygn, det är helt otroligt så utpumpad man blir! Det kommer nog gå lite sakta med denna blogg, men jag ska göra mitt bästa för att ni ska vara uppdaterade med allt som händer här hemma.

Salsa har varit, och är fortfarande, magsjuk. Hon har haft samma konsistens på kisset som på bajset, men efter ett soppkok och en dags vila igår så verkar hon må mycket bättre. Idag har det "spårats" mat som legat och mjuknat till sig (ca 1,5 meter ovanför hennes huvud!) och lystna blickar har fallit på allt ätbart. När maten kommit ner på golvet har det blivit helt rent i skålarna och stora ögon har gjorts för att få mer! Varje gång hon kommer in efter en kissrunda har hon sprungit till matplatsen och kollat om det kanske inte finns några kulor eller soppa där! :D

Hon är en liten dam med attityd och det ska bli så hemskt spännande att lära känna henne!!!


Bildkollage ifrån de första dagarna som Salsa varit Salsa:

I väntan på leverens

I väntan på leverens...

Storasyster Dixies blogg: http://jerseyjumper.blogg.se

RSS 2.0