Matte gör sitt bästa för att erbjuda fina ståbilder.. men det är inte så lätt

Det är inte det lättaste att fixa fina ståbilder, särskilt inte när matte inte riktigt fokuserat "ståträning" och vid fototillfället ska samarbeta med en mindre förstående fotograf som tycker att matte ägnar sig åt "hundrasism". Jaja, ett par, ganska okej, bilder blev det iaf (och en hel del roliga). Matte fick en kommentar om att Salsas bakben är längre än frambenen, och visst, detta syns tydligt på bilderna (även om man ska ha i bakhuvudet att hon kämpar för att dra åt sig en 1/3 gummikrokodil!).

Vidare uppdatering om vår påsk kommer senare, när matte känner sig mer motiverad att skriva! :P
Det finns en hel del söta bilder att dela med sig av som ni har att se fram emot... längre fram!


image95


     

Kameran låg så lydigt i kassen hela skogsturen

Kameran låg så lydigt i reklamtygkassen hela skogsturen, inte gjorde den det allra minsta väsen av sig. Den var så tyst och försynt av sig att det tyvärr inga bilder blev ifrån lördagens skogstur alls.

Salsa är nu definitivt inne i sin första riktiga trotsperiod, se på matte betyder se på marken och gå fint i koppel är valfritt.. Nja, inte riktigt, men man skulle kunna tro det om man tittar på denna lilla tös! :P Men men, med erfarenheter av storasyster i baggaget så lägger jag inte så mycket fokus på det här beteendet, det är ändå bara en fas. Man får hitta på övningar som fungerar istället, så slipper man vara olycklig. :) Dåligt beteende tolereras inte och då är det lika bra att göra övningar som hon sköter bra!

I lördags var vi som sagt i skogen. För att ta sig dit måste man ta en buss som tar ett par minuter. När hon blir stor kan man cykla istället, men det går inte ännu tyvärr! Bussen ut till skogen är lömsk, den kör enligt en egen tidtabell, som den inte delar med sig till bussbolaget. Så för att åka med måste man gardera sig och vara på plats 10 minuter innan. Bussen kan komma allt ifrån en kvart innan till en kvart efter utsatt tid. En hel kvart orkar man dock inte stå och vänta, då börjar det växa mossa på en. Salsa tyckte att 10 min räckte bra för att det skulle hinna växa flera lager mossa på henne. Att vänta på bussen var tydligen precis den sorts passivitetstränings om den här madamen behövde! :P
Hon var så himla rolig när vi stod där och väntade. Vi har ett flertal katter i vårt område och Salsa längtar såå efter ett tillfälle att få leka med dem. Problemet är bara att de springer iväg när de ser henne. :( Mobbingfasoner. Men men, hon är allt på deras sida iaf. Det var en katt som sprang ut i vägen när vi stod och glodde på vägen som allra bäst. En bil tutade argt på katten.. så Salsa skällde ut bilen. Vad är det för stil? Skälla ut den söta lilla kissemissen!? hihi*
Väl i skogen tränade vi liiite apportering. Eftersom hennes koncentration var långt ifrån på topp var det ingen idé att göra misslyckade sök/apporteringsövningar utan vi testade en minnesmarkering, som INTE fungerade att introducera denna dag, totalt dödsdömt! Istället gjorde vi några enkla apporteringsövningar och sedan fick hon skutta runt och nosa med sin nya kärlek; sin egen näsa!
Trots att det inte var någon vidare dag att träna på så var det hemst mysigt att komma ut i skogen. Något som Salsa däremot MÅSTE bli bättre på är att hålla koll på matte, det fick hon absolut underkänt på denna dag.

Idag har Salsa fått gå en rejäl promenad och faktiskt gått fot riktigt duktigt. Sedan blev matte riktigt stolt att höra att, när Salsa och mattes kompis väntat utanför affären när matte var inne och köpte vanlijsås, så hade hon satt sig på tecken och visat upp sig för en imponerad publik. Tyvärr bestod nog snarare talangen av att vara trött i benen snarare än att förstå teckenspråk just idag! :D Men men, tecknet för MAT förstår hon i alla väder! :D


I påsk ska matte försöka
haffa fotografhjälp och fixa lite nya, snygga bilder på skönheten, så det SKA komma in bilder här snart! Jag bjuder på en beskuren version av den allra första bilden jag har inlagt på denna datorn på lilltjejen så länge. Titta vilken liten plutta:

image94


Felfritt ultraljudsresultat! :D

Ikväll har Salsa och matte varit på ultraljudsundersökning för att se hur läget ligger till i Salsas mage. Resultat: urinblåsan ser jättefin ut och båda njurarna likaså!! Ett minst sagt efterlängtat resultat!!! Som ett lite trevligt plus i kanten,  utöver att hon (som vanligt) var sååå duktig och lugn i väntrummet och under undersökningen, blev hon bara rakad lite grann på magen denna gången. När lilla damen växer gör ju även magen det! :P Så denna gång ser hon inte lika lustig ut som förra gången, vilket är bra om man vill slippa mobbing i sandlådan.

Salsas matchvikt idag: 13, 65 kg

Det enda som matte kan klaga på nu är att Salsa haltar cirka varannan dag. Veterinären klämde och kände på frambenen även idag och konstaterade att båda frambenen verkade ömma för henne, så han misstänkte att det kunde vara växtvärk, eftersom hon skjutit i höjd (och bredd) så snabbt på kort tid. Ifall det var växtvärk kan det också sitta i i flera veckor sa han. MEN om det inte är borta om 2-3 veckor så vill han att vi ska komma in igen så att han får klämma mer..! :)

Jaja, hursomhelst är det en trött men lycklig matte här hemma! Salsa sover bättre på nätterna och matte, som är i desperat behov av nattsömn efter 2 låånga månader med dålig sömn, får sova upp till 7 timmar per natt! I'm loving it!*

Snooza under soffan!

image93


Snoozisen tog fram huvudet från under soffan för att bli fotograferad med huvudet i bild, i annat fall leker hon ofta struts under soffan och huvudet återfinnes låååångt in under soffan! :D

Hon är så go'.. jag är kär!

Det är så härligt så mycket bättre vi får kontakt, jag och lilltjejen, nu när vi båda sover lite bättre. Matte blir både gladare och har energi att göra mer, och lilltjejen får mer tankegympa. Det är så skoj att se att ögonen har svårt att hålla sig öppna när man kommer in efter varje kort träningspass. Vi har inga långa träningspass än, men det är såå roligt att träna apportering. Matte har lärt sig att berömma på rätt ställe sedan storasyster, och VILKEN SKILLNAD när man säger sitt "BRA!" på rätt sida millimetergränsen! :P Salsa fattar verkligen vad det är som beröms.

Hon är så mysig. Hon tycker om att gosa och gillar att vara nära, vilket inte matte har något emot direkt!! Man blir så kär i henne när hon ligger tätt intill och myser och tittar på en med de underbara mörka, bruna ögonen. När hon nu även börjar bli bättre på att hålla sig OCH säga till att hon vill ut så är det ännu ett frustrationsmoment som inte är lika stort för matte. Visst, hon är långt ifrån rumsren, men det går åt rätt håll. Hon har inte kissat inne en enda gång sedan vi kom hem ifrån Göteborg, när matte varit hemma dvs! :P Och även när hon varit själv har hon varit riktigt duktigpå den fronten. Bajandet är det svårare att få fason på, men häromkvällen så gnydde hon faktiskt och sa att hon ville ut, OCH, då var hon faktiskt lös i magen, som bevisligen är mycket sårare att hålla inom sig, och då sa hon till och väntade på att matte skulle ta på sig jacka och stövlar!! Matte älskar sina stövlar, de är fodrade, varma och go'a. Lätta att ta på sig fast lite svårare att ta av sig, men åh vilket toppenjobb de gör när man har bråttom ut. Vad skulle livet vara utan ett riktigt bra par stövlar?!

I förmiddags fick Salsa genomgå en skönhetsbehandling (i hennes egna ord=mordförsök) bestående av kloklippning, klippning av hår mellan trampdynorna, trimning av håret på öronen samt rengöring av öronen. Till mattes belåtenhet blev hon riktigt tjusig. Till Salsas förvåning överlevde hon. Matte behöver lära sig mer om frisering, och det var ingen utställningstrimning det här utan endast en liten uppfniskning, men inte så tokigt ändå!


image92
"Jag är snygg säger matte"


image91
"Snart lyfter jag!!"

Dagens exkursion

På förmiddagen idag var Salsa och matte hos veterinären, igen, för att lämna urinprov och blodprov (matte slapp lämna). Salsa var jätteduktig och tittade lugnt och nyfiket, dock oförstående, på veterinärstationens mera högljudda, oroliga gäster. Ja, självklart var även denna lilla dam nyfiken och uppspelt när vi kom in i väntrummet, men inga nervösa serenader här inte, vilstund i mattes knä var att föredra!
Salsa var så lugn och duktig inne hos veterinären, men [HYFF] (för säkerhets skull), gnydde hon för att gardera sig mot att det kaaanske skulle kunna göra ont.. någonstans... någon gång....!

Matchhvikt: 12,9 kg. Nu är det mao träning och motion så det står härliga till för mullis-gullis, så fort nästa veckas ultraljud friat henne dvs! :P Tänk, första gången hon var inne hos vetten i Örebro vägde hon 3,5 kg.. helt otroligt.

Hos veterinären fick vi även det trevliga beskedet att Salsas syster Rea slagit till på stort och vunnit en utställning i småland i helgen och fått ett HP på köpet! Inte illa, gratulerar, gratulerar!!

Ännu en gratulation går ut till storasyster Dixies "halv"moster Trolla och de tre sockersöta småtroll hon födde idag! Stort grattis till den nya lilla familjen och kennelmamma Eva på kennel Chessex!

Väl avstigna av sista bussen för dagen, en ca 50 m från hemmet, stannade vi till för att dokumentera två underbara vårtecken tillsammans:en valp i solsken samt snödroppar i gröngräset. Såå vackert! (notera den härligt överdrivna grodstilen på Salsa!!! :D )

Det vackra vädret drog oss ut ännu en sväng, denna gång bara till grönområdet utanför dörren, för att träna lite inkallning och apportering. Det är väl behövlig träning och dessutom var det jätteroligt!

Veterinären ringde på sena eftermiddagen med provresultaten som visade på fina värden. :) Posivit utgångsläge inför nästa vecka med andra ord!!


image90

En liten uppdatering (inkl. tand-update)

*Nu har det visst varit tyst här i bloggen i en hel vecka, det är dags för en liten uppdatering tror jag! :P

*Salsa har denna vecka gosat, myst, lekt och haft skoj med Johan då matte varit på introvecka för nya delkursen samt jobbat lite granna. ...attans lilla lylloshund!*

*Salsa har haft en lördagsdiarré denna veckan också, som även den försvann samma dag som den kom efter 2 tabletter Canikur.

*Det är inga tänder som verkar vara på väg ut som för Salsas syster, men matte håller koll i munnen efter förändringar på den fronten! :P Update: Visst har lilltösen tappat tänder! När matte tittade in i munnen igen, en liten rackare saknades i underkäken och en minis satt löst i överkäken!! hihi* hon håller på att bli stor! HÄRLIGT! :D

*Imorgon måndag ska matte och Salsa till vetten och ta ett urinprov, vad nu det ska vara bra till när proven tydligen inget visar.. matte är numera en urinprovsskeptiker* Och nästa vecka är det dags för, vad som MÅSTE VARA, det ultraljud som ska avsluta den här trista starten som Salsa och matte fått tillsammans. April är startmånaden för år 2008, allt innan det räknas inte

*Salsa har kissat inne en gång denna veckan, men innan dess inte sedan vi var och hälsade på i Göteborg. Bajsande är ett fortsatt huvudbry för matte som suckar ihjäl sig på att agera Gestapo efter denna bajssuktande jycke. VAD ÄR DET SOM ÄR SÅ UNDERBART MED ATT ÄTA SITT EGET BAJS?? suck* Jaja, "bita ihop" var tydligen ett populärt uttryck så det för tillämpas fortlöpande för detta ämne.

*Nattasömnen har inte varit den bästa i veckan, Salsa har varit uppe och bajsat och leka rövare alla nätter denna veckan, men natten till idag förekom matte vovven med att dra ut henne för en kiss vid 04 och sedan sov hon hela tiden fram till 07!!!! härligt värre* Hoppas det kan hålla i sig så man får vara en glad och "pigg" matte mer än en dag då och då! :P

*Inga bilder har det blivit den här veckan heller så ni får inte se hur mycket lilla loppan växt. Men å andra sidan känner jag att de tillfällen man har det trevligast är då man glömmer att ta kort.. fast i detta fallet kanske bristen på bilder beror på sömnbrist hos matte! Imorgon ska hon iaf vägas hos vetten där det finns en våg så ni får lite signalement på henne! :D

RSS 2.0