Kiss och bajs 2

I två hela dagar och tre hela nätter har Salsas varken kissat eller bajsat inne, SÅÅÅ skönt! MEN, det finns ju alltid ett men, bara för att man skryter om det som spricker lyckoflytet. Idag vid efterfrukost-bajsandet (dagens bajs numero 2) visade det sig att Salsa hade rinnig diarré, så inte konstigt att lilla tjejen inte kunde hålla det inne när omgång 2 tryckte på. Så nu på förmiddagen blev det en "bajspöl" inne, men men, det stinker inte lika mycket som en vanlig hög och förhoppningsvis är det heller inget långvarigt.

Kanske ska jag ta och berätta lite ROLIGT vi gjort sedan vi kommit hem också! Vi var, i torsdags, i skogen och skuttade  runt tillsammans med mattes väninna Marie. -tack för sällskapet!! :) Det var skönt att komma ut lite med lilltjejen och låta henne krångla sig runt över och under stockar och sten! Det var verkligen toppen att ha ett skogsparti precis runt hörnet som i Göteborg, den lyxen saknar jag redan.

Vi har i övrigt mest tränat på att Salsa ska hålla sig "rumsren" och vi busar och har oss ute. Hon är, för det mesta (när inte busgenen tar överhand) riktigt bra på att gå i koppel, men vi använder det fortfarande knappast. Dock har "kom" verkat blivit utsläckt, så det måste jag förstärka igen. Dubbelvissligen sitter dock i fortfarande.

Dagmatte är toppen och Salsa är verkligen i goda händer de tillfällen som matte har något enstaka seminarium eller jobbar. Det känns TRYGGT.


Ikväll ska matte, av praktiska skäl, tvingas vara utan sin valp. Mattes pappa behagade ha 60-årskalas ikväll och vovvar är inte bjudna. Det skulle också bli en jobbig och onödig resa för liltjejen när det bara är att resa fram och tillbaka inom ett dygn. Onödigt fläng, men matte hade helst haft henne med iaf. MEN, man måste ta det beslut som är bäst för sin lilla älskling, även om man inte vill. suck* det är bara att bita ihop.

Härligt..

Det är verkligen underbart att ha en varm, gosig valp sovandes i knäet.... mys* :)

Kiss och bajs

Djurägare och småbarnsföräldrar, det är vi som kan prata i oändliga timmar om konsistens på bajs och hur ofta det behagar komma ut. Eftersom detta inlägg handlar helt om detta angenäma ämne kan känsliga läsare räddas ifrån att bli satta i permanent äckel skräcktillstånd; sluta läs NU, för ert eget bästa. Ni andra; ni förstår min frustration när ni läser om mitt underbara, gulligullsöta bajsmonster! :D

Bajs, bajs, bajs
. Var är bajset? Jo, i Salsas mage. Äckel, päckel och en massa usch är det med en hund som älskar sitt eget bajs i denna höga grad. Man kan leka Stasi-hela-dagen och ändå lyckas hon smyga unden den ynka sekund man råkar blinka och hon smaskar i sig som på accord.

Hon har blivit bättre på att hålla sig med kisseriet och det blir inte pölar inne varje dag längre, men hon kan sällan hålla sig hela natten. När vi var i Göteborg varr hon uppe i ca 5 timmars nattsömn, men nu sedan vi kommit hem har hon backat till 3 h igen. Förhoppningsvis är det bara för att hon numera är en "stor kicka" som får sova utanför hagen och är lite ovan.

Det är lite tufft att tolka denna lilla tjejs trevande signaler om att hon behöver gå ut. En blick med ett ögonblicks extra intensitet är det som gäller, endast i riktigt lyxiga fall blir det ett lågmält, kort gny. På natten är det som gäller att hålla öronen spända efter små tassars tysta trippande. När hon behöver gå ut kommer hon intrippandes i sovrummet, tittar på matte, ser om något rör sig och bestämmer beroende på resultatet på vart pölen ska placeras.

Hon är så kelgo' och älskvärd, det är så svårt att tro att denna underbara lilla valps alter ego är en sådan äcklig liten avföringssnaskare.

Vi har varit på turné och har n ä s t a n kommit hem!

Salsa och matte har varit i den stora staden Göteborg och hälsat på hos Johan i en vecka. Lång"semester" med andra ord! Situationstecken kring ordet semester eftersom mattes C-uppsats innebär att alla dagar egentligen är pluggdagar. Johan startade tyvärr sitt gästabud med att vara sjuk hela helgen så matte och Salsa fick roa sig själva. stackars suuklingen låg så stilla, så stilla hela lördagen*


I närheten av bostaden ligger en låg snårskog á la Gbg (alltså inte en helt äkta skog enligt matte som tycker att för att vara en skog måste det vara höga barrträd eller en rejäl blandskog för att räknas som skog). Salsa tyckte, oavsett vad snåren ska kallas, att det var ett alldeles toppen ställe att vara på, vilken matte instämde i.

Salsa tränade på att ha koll på matte, vilket hon gjorde riktigt duktigt. Salsa fick dessutom träna apportering av valpdummie (något hon tidigare inte varit så intresserad av) och var riktigt duktig!
Den enda som var lite lustigt med dessa utflykter var att matte var tvungen att plocka upp bajs efter Salsa.. det var nog första gången någon plockar upp valpkorvar i en skog. Men, det måste göras, för det finns ingen som så snabbt och villigt erbjuder sina tjänster att städa upp om matte inte gör det.. och det är verkligen snuskigt med en bajsälskande hund. Varje chans hon får.. snask*    " BLÄ!", tycker matte om det beteendet.

Under ferien har Salsa även fått leka med tre små barn. Roligt men OJ så trött man blir säger Salsa som rakt inte orkar röra sig alls efter lekstunderna! Salsa har även haft en Mållgan att leka med hos Johan; Johans spegelhund. Detta tycker matte faktiskt var riktigt sorgligt. En underbart söt liten Salsa som håller en mjukisleksak och försiktigt viftar på svansen för att den blga hunden i spegeln ska väga komma ut och leka. Mattes hjärta smärtar,  v a r f ö r  finns det inte två hundar i flocken som kan leka tillsammans? :(
När vi kommer hem till Örebro ska vi hälsa på Eyla ofta och göra brukshundsklubbspremiär, nu VILL matte att lilltjejen SKA få leka och träffa andra vovvar mer.


Över lördag-söndag är matte och Salsa hos mattes mamma i Falköping och hälsar på sedan blir det hem till härliga lägenheten och toppenstaden Örebro!!

Här kommer lite bilder ifrån Göteborgsresan, denna gång med lite förklaring till vad det är på fotona!

1.  2.  3.  4.

5.  6.  7.  8.

1. Salsa ger pantern en omgång han sent kommer glömma.
2. Tough love
3. Vem är vem?!
4. Salsa tittar på det usla startfältet i Melodifestivalens delfinal 1.
5. Söt och sitter lydigt medan matte fotar.
6. Tur att öronen inte är större, då hade hon flugit iväg!
7. Tränar apportering.
8. Salsa leker ko på Johans gräsplätt utanför lägenheten.


Snö, snö och söta små barn (2 nya bilder)

Idag har det snöat i mängder här hemma, och jag kan då nämna en som varit särskilt lycklig över detta!! :D
Jo, söta lilla Salsa har lekt, skuttat och hoppat allt hon bara fått och haft det jätteskoj. :) ..men, det är klart, efter ett tag bus är det en trött liten tjej som vill krypa upp i matten knä! sötnos*
Sedan har vi idag, på kvällen, även hunnit med att hälsa på hemma hos mattes väninna där Salsa och sonen i familjen har bekantat sig lite granna med varandra. På avstånd! :P Lillkillen kände att det var nog bäst att hålla den där glada tjejen på avnstånd ett tag, men visst blev det en hejdå-kram till slut! Så sött!! Det var jättetrevligt att komma iväg ihop och Salsa skötte sig jättebra på besöket! :) OCH, värt att notera, matte veterligen så blev det inte en endaste pöl inomhus, det var inte illa!
Hittar man en mer utpumpad tjej än Salsa var på bussen när vi åkte hem ikväll så är man duktig. Hon var såå trött efter att ha lekt och undersökt hela kvällen att hon somnade i mina armar direkt (hon ville överhuvudtaget inte lämna lägenheten när vi skulle gå!), och bytet till den andra bussen var inte alls önskvärt. Hem kom vi iaf och nu har vi laddat in lite bilder att glutta på. Tack för att vi fick komma och hälsa på i er fina lägenhet, det var jättetrevligt! :)


RSS 2.0