Blåbär är gott!

Idag har vi hunnit med en hel del tillsammans, riktigt mysigt! Bland annat gick vi en sväng i "skogen" och smakade på blåbär. Gottgott tyckte Salsa på vägen bort, och på vägen tillbaka hem stannade hon upp och väntade på att jag skulle komma ikapp henne och plocka lite blåbär till henne på tillbakavägen också!!! Söta hund! Nyss gick vi och kollade på midsommarstången vid hamnen, som såg jättelustig ut. Den var fastsurrad! Jag har aldrig sett en förankrad majstång förut!! I övrigt mår vi bra båda två och Salsa är en fröjd att ha hos sig. Puss på dig sötnos!!

Vattenvovve

Storasyster var en skogshund, Salsa är på god väg att bli en vattenhund. Storasyster var i skogen nästan varje vecka, hon älskade att springa runt, apportera och söka (fast aldrig blev vi ngt bra på överlämningarna!). Salsa har fått bada så gott som var solig dag, och hon älskar det! Hon är inte någon mästare på att simma, hon vill helst bara att bakbenen ska flyta med och simma med bara frambenen, men får hon en apportering som är lite väl långt ut så sätter bakbenen igång att trampa! När vi går från vattnet studsar hon nästan fram. Det är som hon "kommer på" varje gång hur kul det var. Hon vill helst bara hoppa och springa av glädje.

Salsa har häromveckan (i onsdags) stukat en tå. Första dagen med dagmatte och matte möttes av en kraftigt haltande tjej i dörren när hon kom hem. På torsdagen gick matte till den lokala veterinärstationen (som för övrigt bestod av mycket trevlig, snabb, personal i fräscha lokaler). Röntgen visade på inga benbrott och veterinären sa att hon inte med säkerhet kunde se vad felet var, men att även hon kände att Salsa reagerade vid en viss led i ena tån på vänster tass. Det röntgen dock  visade (som gjorde att flera stycken tittade på röntgenbilderna) är att Salsas tår i allmänhet står åt lite alla möjliga håll. Detta har jag reagerat på när jag klippt klor, men det var tråkigt att höra att de var så pass sneda och vinda. Veterinären sa att tår kan räta ut sig av sig själva. Om de inte gör det kan hon inte säga nu ifall Salsa kommer få men av det eller inte. Hon visar inga tecken på att gå konstigt eller ha ont av det, men det är klart man blir lite mammig och orolig.

*Ni som har syskon, hur står det till med deras tår?


I övrigt så växer Salsa bra och är en hemskt lugn och trevlig tjej. Hon hoppar sällan och får ofta beröm för att hon uppträder så fint. Dock hos mattes bekanta, där det fanns en "pipp"-galen hane, så hade hon lock för öronen och var inte alls den lydiga hund som matte är van vid. De är luriga ibland hundar, byter skepnad efter miljö!

I sommar bor Salsa och matte i Göteborg med Johan. Förutom att Salsa får träffa Johan mer än matte är vi både mycket nöjda med detta. Det är nära till bad (som vi utnyttjat flitigt) och nära till skog (som vi av någon konstig anledning inte utnyttjat alls?). Kommunikationerna hit ut är tyvärr urusla, eftersom vi bor en bra bit utanför Göteborg innerstad, men det är en jättefint, lugnt område. Lägenheten är liten värre, men uteplatsen desto större och bättre. (Lite galet med en uteplats som är större än hela lgh!)

Så hur går det med rumsrenheten?
Salsa har inte kissat eller bajsat inne på länge, dock är hon inte den bästa på att säga till högt och tydligt vad som gäller om hon behöver gå ut, det gäller att ha ögonen med sig. Det enda som annonseras med stor passion är när Salsa tycker att frukosten bör serveras. Då skriker hon. Jag överdriver inte. Hon  s k r i k e r  efter mat. Hon älskar mat och blir helt tokig om hon kan få lite att svälja (nej, inte tugga, så länge finns inget i hennes mun), och det gäller att vakta fingrarna om man ger henne något extra, vilket matte har fått jobba med att hon ska lugna ner sig med. Så, tillbaka till rumsrenheten: Hon är fortfarande mycket noga med att städa efter sig om hon bajsat i smyg. Smask, smask säger det och kvar finns bara lite små kluttar av att hon en gång gjort ngt på platsen. Hon tar till altanen om ingen har läst hennes tankar om att hon behöver ut på gräsmattan och bajsa. Hon är dock väldigt duktig med att gå till gallret och kolla om hon blir utsläppt innan hon hittar sig en plats på altanen. Igår, när matte duschade var hon däremot JÄTTEduktig och gnällde och höll sig tills matte kom ur duschen och kunde släppa ut henne. Matte blev, minst sagt, mycket glad över detta!

Hmm.. är det något mer jag glömt att skriva och berätta om? Hennes klor växer som ogräs, men hon har blivit duktigare på att vara lugn när vi klipper dem. Men jag kan förstå att det inte är det roligaste när man håller i tårna när de är så sneda och vinda. Hon piper av glädje (?) när matte hänger tvätt och tvättställningen råkar skallra till. När man kommer hem efter att ha varit borta ett tag så sjunger hon av glädje när man kommer in innanför dörren. Hon har en dagmatte de få dagar som matte och husses schema inte matchar; som betalas minst trefalt den "normala" taxan pga bekvämligheten med det extremt nära läget, vilket underlättar mattes pendling ngt hiskeligt. Hon är ganska bra på att apportera, men vill helst ha kvar det hon apporterat själv, men att lämna över går lättare i vatten. Inkallning fungerar bättre när man ropar "godis" än när man ropar "kom" (jaja, det är inte "ost" iaf!!). Nu vet jag inget mer på rak arm, så nu rundar jag av. Pussar till er alla från matte & Salsa!


Salsam balsam

1.   2.   3.   4.  

5.   6.   7.  

8.   9.

1. Salsas härliga sovstil i en trång tågvagn
2. "Fight!"
3. Tröööött..
4. Puss Puss!
5. Sova är skööönt på kallt stengolv
6. Ett leende på läpparna vid grillen
7. Badet, ett stenkast från dörren.
8. Efter bad och lek med småflickorna ser man ut såhär!
9. ..fast lite trött blir man också.


RSS 2.0