"Rassla den igen, matte!"

"Dammsugaren, ska ni veta, den är lika livshotande farlig som kloklippning.. men klädställningen, finns det något bättre än när det rasslar?! Det är ju bara SÅÅ skoj när matte flyttar på den. Att matte mumlar något om att det är farligt och att man kan klämma sig i den, det struntar jag i. Jag vet bättre än att lyssna på att rassliga saker är farliga och dammasugaren är något annat än en mördarmaskin. Nej ni, här ser ni en med koll!"

image114

Sååå fin!

Hon är fin, jag bara måste lägga in ett par bilder ifrån vår "mini-utflykt" i måndags. Det var såå skönt att sitta vid fältet vid UNI och läsa Metro i hennes "sällskap" (hon nosar lååångt bort ibland!). Varmt, skönt och så harmoniskt för ett stressat hjärta. Härligt! Det har redan blivit många promenader denna veckan, och fler lär de bli!Första bilden, hur söt som helst!
Andra bilden syns hennes nya "frisyr".

Tack för i lördags världens bästa "syster" med matte!

I lördags eftermiddags, efter utställningen, kom "storasysters" syster med matte och hälsade på oss i mattes systers lägenhet (oj, så inveckad släkten blev helt plötsligt!). Jösses så härlig hon är Hedda, helt underbar. En riktig toppentjej, men ack så virrig i mitt i löpet! :) Så gullig och lugn, men ändå lite bossig mot min lilla uppnosiga tjej. Skönt att någon sätter henne på plats!

Vi tog en liten promenad vid Järvafältet så vovvarna fick springa och leka löst innan vi gick in i lägenheten, så att den värsta delen av pusskalaset kunde ske utomhus! Är det flattar så är det ju pusskalas, det går inte att undvika! ..men visst, det är ju faktiskt charmen men dessa hundar, hångelgalningar som de är! Väl inne fortsatte kalaset mer lugnt, de var både rätt utpumpade. Salsa, min lilla gullunge, var så trött att hon inte orkade gå fram till vattenskålen när hon dampit ner på golvet. Hon bara tittade på medan Hedda drack. Så matte hjälpte! Sååå sött! Bildserie finns nedan!

Så härligt var det att få träffa Heddas matte Lina, det är så skoj att umgås med folk som inte blir knäppa av allt hundprat som flyger ut ur munnen på mig!! :D Även en hel del skolprat blev det, blivande lärare som vi är både två. Tusen tack för ni kom och hälsade på, vi hade det så trevligt både jag och Salsa och vi ser fram emot att få er på besök här i Örebro!


   
Utställningsdamen :)


   
Vatten.. puh... tack.... slurp..... trött......


   
Söööööötaste flickorna man kan se!

Inga utställningsframgångar

Inga utställningsframgångar på utställningen för Salsa, i valpklass 2 tikar , stod syster Hera, som kom på 3:e plats med HP, för de istället. GRATTIS till er!! Salsas snygge brune bror Plura kom på 2:a plats med HP i valpklass 2 hanar. Ett stort GRATTIS även där!
Matte är lite dålig förlorare, så vi håller oss nog ifrån utställningar tills hon växt till sig. Jag tror vi satsar på ett framträdande per klass.

Kritiken löd följande:

6 mån.av utm. typ. Vack. huv. & uttr. Bra hals skuldra. Bra rygg, kors, svans. Rak överarm, Önskar mer förbröst. Bra bröstdj. Välv. bakställ. Bra benstomme. Platta tassar. Rör sig bra från sidan, skjuter dock upp sitt ländparti. Bra päls. Välpresenterad.

(Eller i mer läslig översättning:

6 månaders tik av utmärkt typ. Vackert huvud och uttryck. Bra hals och skuldra. Bra rygg, kors och svans. Rak överarm, Önskar mer förbröst. Bra bröstdjup. Välvat bakställ. Bra benstomme. Platta tassar. Rör sig bra från sidan, skjuter dock upp sitt ländparti. Bra päls. Välpresenterad.)

Förutom kritiken om tassarna tycker jag den nog var rätt rättvis, så den klagar vi inte på. :) Matte klagar på sig själv istället som inte fattar hur man ska göra för att ställa sin hund ordentligt.

Jättetrevligt sällskap hade vi i toppenvädret och det var så skoj att träffa Emma med familj igen. Och även mycket trevligt att träffa Hanna med familj i verkligheten! Tusen tack till er för att vi fick åka med er i bilen både fram och tillbaka, samt dessutom fotograferingen! Tack till Eva för hjälp med trimning och utställningstips!

Nu ska vi slappa tills Lina och Hedda kommer, det ska bli såå trevligt!!

RSS 2.0