På besök i Borlänge

Salsa och jag var på besök i Borlänge för 1,5 vecka sedan och hälsade på hundkompisen Eyla och hennes valpar hos Lotta och Johan. Det var så hemskt mysigt så vi beslutade oss för att åka hit igen! Salsa har dock varit lite reserverad till de små. De är lite otäcka och oberäknerliga säger hon. När de var ute och lekte hittade de ett sätt attleka ihop! Se på bilderna under om ni är nyfikna! I skrivande stund är vi hemma hos Lotta och har precis kommit hem ifrån veterinären i Falun med de tre tjejerna. De är så underbara allihop, hade det inte varit för all päls hade jag norpat upp en själv!

Igår fyllde Salsa 2 år och detta firandes med massor av godsaker. Hon fick en present på posten ifrån Thomas. Ett jättelyxigt rökt (glaserat?) tuggben med mängder av märg i. Salsa blev helt förtrollad när hon fick syn på det och glömde i princip bort att matte levde tills det bara låg 5-6 benskärvor kvar på golvet! Därefter fick hon en långpromenad i skogen med matte, Lotta och Eyla. På kvällen blev det mer godsaker och lite mysigt kel. en härlig dag blev det.

Idag ska vi ut och leta frysna svampstumpar i skogen (matte är lite skeptiskt till att leta svamp de sista dagarna i oktober). Oavsett om vi hittar någon svamp eller ej så blir det i alla fall en lycklig hund som får skutta omkring i skogen.

Härliga hundliv!


PS. Är det någon däruppe som inte kan motstå en liten finsk lapphundstik så finns det fortfarande en som inte är tingad. En av de ljusa (domino) valparna. Kika in på hemsidan i så fall!
http://www.snurrig.se/eylasvalpar.html
  

     

     

  


I helgen var vi i skogen och letade

I helgen var vi i skogen och letade.. människorna letade svamp, Salsa letade efter.. ja, det har jag ingen aning om, men hon var lycklig och det är huvudsaken. Vi traskade runt i småregnet i cirka tre timmar, och det var verkligen myspys, även fast det inte blev något svampfynd var det värt vätan. Min lilla fillidutta är verkligen underbar. Det är så skönt att ha henne bredvid mig när vi ska sova. Hon verkar ha någon inbyggd specialhörsel för när jag lägger mig ner i sängen. Det spelar ingen roll hur tyst jag lägger mig ner, eller hur högt hon snarkar, hon står alltid där och tittar på mig med sömndruckna ögon inom 20 sekunder. Då får du mitt hjärta att smälta min balsam, vilket är tur för jag blir så tokig på dig när du svarar på inkallning som du vore världens allsmäktiga härskare.


                                
    


Världens sötaste skräcködla

Matte tar sig nu an jätteuppgiften att berätta hur vi haft det under hela sommaren och nu i höst. Detta innebär att jag kommer "jobba" lite baklänges. Nu vill jag mest ge er ett litet nuläge för världens sötaste skräcködla!

Att jag kallar henne skräcködla är för att hon precis kommit hem efter en dag hos veterinären. För ett par veckor sedan började det växa fram en liten ljusrosa knöl på Salsas högra framben. Jag misstänkte/misstänker att det var ett fästingbett som blivit inflammerat. Jag har tyckt mig se två små röda prickar vid knölen. Jag vet inte vad knölen beror på, men den växte och störde Salsan, så jag beslutade att veterinären skulle få ta bort den idag, tisdag. I torsdags, förra veckan, så var vi hos veterinären och knölen blev "tittad på". Då rakade veterinären runt knölen för att kunna se bättre. Hon sa att Salsa kanske börjar att reta sig på knölen nu när vi varit där och pillat, och oh var det stämde. Innan i torsdags så har hon inte brytt sig om den direkt. Efter det så har hon varit på den och slickat och rivit med baktassen något förskräckligt. Det har sett riktigt otäckt och blodigt ut. I vart fall så är hon opererad och klar nu så nu ligger hon här hemma och sussar med en "badring" runt halsen. Hon är så söt min alldeles egen skräcködla.

Fortsättning (sommar+höst 2009) följer..

RSS 2.0