Kloklippning och klövsniffning

Idag har det varit en toppendag!
Godnatt och sista kissvända igår var vid kl 00. Nattväckning alla jämna timmar: 02, 04, 06 och sedan sova ända till kl halv nio då frukost intogs. Efter frukosten var matte fortfarande trött, det är ju ingen riktigt riktig sömn man får med en valp som kan meddela närsomhelst att det är dags för en nattatur ut i mörkret. :P Så efter frukost och lekstund ville matte sova vidare och Salsa fick lov att ligga hos matte i den provisoriska vardagsrumssängen och mysa och tugga på en leksak.. efter en liten stund kände matte att det var något mjukt som klättrade fram emot huvudändan på sängen. Det var visst en trött och kelsjuk liten valp det som snabbt lade sig till rätta... på mattes huvud/hals! Så underbart mysigt hade vi det att vi sov ända till 11!! Efter det hade matte nog med energi för att vara en go och glad PIGG matte hela dagen och vi har hunnit med mera lek och kontaktövningar, lite kramdjursapportering inomhus, kloklippning och bekanta Salsa med en klöv.

Kloklippningen skedde då lilltösen var hemskt trött och var på väg att somna. Inga vilda protester alls, tvärtom så somnade den lilla i famnen och tog allt cool-lugnt!

Matte blev lite inspirerad av Salsas systers bedrift att redan vid denna späda ålder apportera fågel så vi ville inte vara sämre utan att prova att se reaktionen på en av klövarna som matte har i frysen. (Eftersom dessa klövar inte är de nyaste måste jag kolla upp om de är okej att tina och träna med om några veckor, det vore ju inte bra om hon blir dålig av att ha dem i munnen.)
 Men idag fick hon iaf komma fram och sniffa på dem. Salsa trippade lika glatt fram till klöven som till allt annat hon stöter på.. men när hon kände doften, ojoj, då åkte svansen ner. Men efter bara en minut var hon framme och nosade på klöven och visade intresse. Hon hann ge den en liten slick men då beslutade matte att det var dags att ta in den i frysen igen, det fick räcka med 1-2 min nu till att börja med. Men det var i vart fall mycket roligt att se hur intresserad och modig hon iaf var, det är skönt att känna positiva vibbar inför framtida viltspårsträning!


Salsa fortsätter att häpna matte med att en svans är kapabel att vifta så mycket som hennes gör, det är otroligt hur mycket glädje som kan få plats i ett så litet paket!! Och all denna självständighet och nyfikenhet, det ska verkligen bli både spännande och en utmaning att arbeta med denna flicka i framtiden! Tyvärr riktas denna självständighet och nyfikenhet ofta att á la "valpstyle" undersöka (dvs genom att försöka äta) såväl småsten som kastanjer, vilket INTE uppskattas av matte, suck*


Salsa "kan" nu dessa ord: KISSA (alt KISS-KISS), sitt namn SALSA och KOM, vi jobbar på sitt! :P


(Kameran var till mattes stora förvåning helt urladdad idag, så de ståbilder jag hade tänkt få fram idag låter vänta på sig)

Kommentarer
Postat av: Hanna

Vad härligt det låter att vara valptrött. Trodde inte att jag skulle sakna den tiden så fort. Det ska bli roligt att få följa er; lära känna Salsa och åter få läsa dina alltid lika välskrivna och roliga inlägg Ida.

Lukas hälsar Salsa med ett slick i örat.

2007-12-31 @ 00:10:19
URL: http://www.lukaskorg.spaces.live.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0