Påskas och nuet

I påskas var Salsa och matte dels i Göteborg och dels i Falköping. Till att börja med var det inte så skoj för Salsas del i Göteborg. Matte var tvungen att sitta och arbeta med sin C-uppsats hela torsdagen och halva fredagen, men efter det blev det kalas, bokstavligt talat! Matte och Salsa fick följa med Johan på kalas och Salsa tyckte det var jättespännande och roligt med mycket folk och tre gulliga barn.

"Det som var mindre roligt var den där katten som inte alls ville leka utan bara var arg. :("

En av husinnehavarna, en hankatt av den nyfikna typen, förföljde Salsa och fräste åt henne. Salsa var så duktig och lade sig ner och väntade medan katten håll henne i arrest i, bland annat, köket. När Salsa var inne på toaletten och sedan skulle gå ut stod katten i dörröppningen och fräste. Salsa gjorde sitt bästa för att smidigt smita ut så långt från katten som möjligt, men katten tyckte att det inte var tillräckligt långt ifrån honom och gav stackars Salsa en smäll på nosen. Som tur var blev det varken något märke eller annan skada. Men matte, som satt i vardagsrummet hörde plötsligt att någon skällde argt och såg katten dra sig tillbaka. De övriga gästerna såg frågande ut, matte förklarade att det var Johan som skällde! Salsa fick en ny hjälte. :)

På fredag kvällen lekte Salsa med en av de små tjejerna som var minst lika lycklig hon, när hon stolt spatserade runt med en lydig Salsa i kopplet. :)

På lördagen var Salsa med matte och Johan hos hans bekanta. Hon är så duktig bland andra. Hon får så mycket beröm att hon är lugn och tyst. Denna kväll blev det även en lite längre promenad oh lilltjejen var rejält trött efter al stimulans. Det sötaste var när hon vaknade upp efter busresan hem och hälsade oss som att det var en ny morgon med kyssar och svansviftningar!

På söndagen styrdes kosan mot Falköping och mattes mamma. Där åtnöjts god mat och även Salsa fick smaka. Trevligt och mysigt både på söndagen och måndagen. På tisdag förmiddag åkte Salsa och matte hem till härliga Örebro!

Bilder kommer framöver, allt går  snigeltempo med denna sida numera, tack för ert tålamod kära läsare!

Vad har hänt sedan dess?
Jo, Salsa och matte tar med lugnt och lär känna varandra. Vi tränar inget speciellt, vi går promenader och tränar på vår kontakt och myser ihop i allmänhet. Det är en utställning i framtidsplanerna, men den är inte förrän till början av maj. Matte får inse sina begränsningar som studerande och böja sig för kraven ifrån arbetet med C-uppsatsen. Salsa och matte är ganska bra på att kommunicera med varandra nu om att meddela/förstå varandra när det är dags att gå ut. Salsa tittar tyst på matte och matte gör sitt bästa att tolka om blicken betyder "hej", "vad gör du?", "när kommer maten?" eller "det är akut i rumpen, ta ut mig!". Alla dessa blickar ser likadana ut tycker matte, men men, vi gör vårt bästa. Salsa är i den fasen att hon tycker att det mest spännande i världen är att stirra ner i backen. Hon tappar tänder så det är blod på varje mjukisdjur, senast idag hittade matte en gadd i mattes mammas soffa. Salsa sover hela nätter och väcker matte vid 7-8, och matte tackar och bugar glatt för detta! Salsa får en mycket gladare och piggare matte som har mer energi att hitta på aktiviteter med lilltjejen än en sömndepraverad matte som går i sömnen! Hennes temperament är så fint. Hon är lugn och go' och hemskt kelsjuk, vilket matte jublar över. Tänk att ha en underbar liten hund som kommer fram och vill ligga sked med matte i soffan! matte smälter*
Framtiden känns ljus.. :)


Kommentarer
Postat av: Jenny M

Mysigt.. det glädjer mig att du är glad med henne, Salsa e så fin :) Avundsjuk jag, men en dag ska jag ha hund! Förhoppningvis! :D

2008-04-06 @ 20:43:32
URL: http://www.ovea.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0