Vildungen aka mystrollet!

Det har hunnit gå nästan en vecka sedan sista inlägget här i bloggen. Det är galet hur tiden kan flyga iväg när man nästan inget annat gör än att vara hemma och är vaken på dygnets mest udda timmar!!

Salsa växer så det knakar och äter allt hon får och vill gärna ha mer än så, men skynda långsamt så du inte får magknip lilla hund! :D

På måndag är det dags för 12-veckors sprutan så då blir det en ny invägning med resultat för hur mycket hon har lyckats gå upp på två veckors tid.


Mattes mamma har varit hos oss och hälsat på mellan tisdag och fredag och det har varit toppenhärligt med sällskap och en lite större flock tycker både matte och valp. Matte har haft lite skola på tisdag och torsdag så mattes mamma har varit snäll och ställt upp som valpvakt, TUSEN TACK! Dessutom har matte fått en förmiddags "kom-i-kapp"-tupplur. SÅÅ härligt var det, mellan kl 08-12 igår (torsdag) fick matte sussa med avstängda valpöron och vila ikapp lite förlorad sömn.


Salsa och matte tränar för tillfället mycket inkallning, sitt-stanna kvar, varsågod, sitt till ligg och vice versa. Vi tar det lite lugnt och jobbar mest på att kontakten oss emellan ska bli den bästa möjligt. Apporteringen smyger vi in lite smått allteftersom.


Rumsrenheten lyser med sin frånvaro, men matte och hund börjar dock hitta lite bättre signaler för att prata med varandra om ifall det behövs gå ut eller inte. Salsa (i vaket tillstånd) kissar ca en gång/halvtimmen och bajsar 1 gång/tre timmar. Hon går fortfarande upp och kissar (och ibland även bajsar) på nätterna så hon verkar inte kunna hålla sig så länge än. Hon får inget vatten efter ca 20 på kvällen för att hon ska vara "färdigkissad" vid, iaf, 00-tiden på natten. Matte misstänker dock att det nog kan vara vid 5-tiden på morgonen som det oftast blir en pöl på tidningarna i buren och endast 1-2 gånger/natt, så det verkar gå åt rätt håll med det också iaf!


Diarrén lyser också med sin frånvaro, denna däremot till både mattes och valpens stora glädje. Idag börjar övergången ifrån veterinärens valpfoder till Salsas ordinarie foder så matte håller tummar och tår för att allt ska gå bra och diarrén inte ska göra comeback.

Kloklippning, trimma hår mellan klorna och dammsugning är Salsas två fasor i livet. Att hon är rädd för dammsugaren gör inte så mycket, men en kloklippningsrädd liten tjej kan bli en kloklippningsrädd-nästintill-30-kilos-dam, och det vill matte INTE ha. Så det blir att träna och träna, vara envis samt visa att det minsann inte är det minsta farligt att klippa klorna. Mattes mamma gjorde en stor insats och höll tjejen medan matte klippte klorna i onsdags och Salsa skrek i högan sky när framtassarnas klor klipptes, men när matte kom till baktassarna hade skriken dämpats till gnyningar och trots att matte gjorde en olycklig debut med att klippa i pulpan (ynka lite, men iaf inte alls skoj) så reagerade hon inte alls på att något var "livshotande". Efter klorna klippts somnade Salsa i mattes famn och var dödtrött resten av kvällen efter pärsen att bli kloklippt.

Det har även hunnits med ett bad i veckan. Man ska inte bada hundar för ofta, men nu när diarré och kisseri, peppar peppar, verkar vara borta så kändes det som det fräscha att göra att ge henne ett bad och tvätta bort alla potentiella rester från henne och nu doftar hon såå gott hela hon! Bild nedan ifrån dushen, sötis blötis!! Hon tyckte det var jättemysigt att bli torkad, särskilt i öronen (!!), så hon somnade och sussade en lång stund i mattes famn, att kalla det härligt att ha henne i sina armar är en underdrift. :)Foton på myspysungen:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0