Grattis Salsa 1 år!

Idag firar Salsa 1 år. Hurra hurra hurra hurra för den go'aste vovven som tassar runt på denna jord.

Salsa har sovit över hos grannarna och Saga inatt då matte var i Sthlm med praktikplatsen.Matte kom hem vid sextiden, så vi har inte haft en så lång dag tillsammans. Innan matte kom hem var hon i djuraffären och köpte en gigantisk födelsedagspresent till Salsan. När Salsa kom innanför dörren hemma ikväll kunde hon inte tro sina ögon. Hon gick direkt fram, tittade sedan med stora ögon på matte, tittade sedan ner på presenten igen och smög sig sedan bort.. "Så STOOR presenten är! Tänk om den är farlig!" Matte log brett och följde med Salsa tillbaka till presenten och nosade lite på den. Salsa som höll på att spricka av nyfikenhet började slicka på presenten. Sedan dess har hon stått, jag stått och slickat, tuggat och stirrat med stor fascination och intresse på hennes gigantiska märgben av nöt!!

Nu ligger hon utslagen vid dörren och sover tungt. Hon är verkligen en härlig hund, jag har saknat henne i storstaden, skönt att komma hem till henne igen.

(bild på födelsedagsbarnet kommer imorgon)

PS. Ett stort grattis skickas till alla kullsyskon på den stora dagen!!! KRAM till er allihop med mattar och hussar!     

Skogen, söder om Örebro

Idag har jag och Salsa liftat med Jerry och Bella ut till skogen. Cirka fyra timmar i skogen blev det totalt, inte illa det! Promenad, därefter fika för de tvåbenta och vila för de fyrbenta, och slutligen irra runt ett par timmar till för hela gänget. Medan vi satt och fikade passade någon på att skjuta i närheten av oss, det var riktigt obehagligt så vi avlägsnade oss snabbt för att leta reda på vägen igen (som alla vet så vill matte av principsak alltid gå vilse när vi är ute i skogen, det är ju ingen utmaning annars!). Salsa ville göra det lite extra dramatiskt och bestämde sig för att peta sig i ögat någon gång under promenaden, vilket hon bittern ångrade i slutet av promenaden och kom och berättade för matte då hon klagade över att det gjorde ont i ögat. Matte tittade på ögat och tröstade. Salsa fick några extra kramar på vägen hem. Väl hemma fick ögat göras rent med ögonskölj och därefter vilade (somnade) matte och Salsa ihop i mattes extremt trånga soffa, som det egentligen inte finns plats för en stor flatteflicka och hennes människa i samtidigt. Vi gjorde ett tappert försök, och med Salsa sovandes med huvudet över mattes hals (matte erkänner att det var lite svårt att andas ibland) hade vi det riktigt mysigt ihop. En riktigt lyckad hunddag tillsammans och Salsa meddelar att ögat fortfarande retas lite med henne men att hon  n o g  kommer att överleva. OM hon blir lite extra ompysslad det vill säga!     

     

     

     

RSS 2.0