Goda nyheter, en dålig nyhet men en hoppfull framtid

Ikväll har matte och Salsa varit tillbaka på sitt ofrivilliga stammisställe; veterinärstationen. Detta på grund av att Salsa skulle göra en ultraljudskontroll av sin mage efter pärsen med diarré och kisseriproblem. Matte är glad att hon är fånig och hönsig och såg till att det blev ett ultraljud på Salsa. Resultatet är följande:


- Den goda nyheten är att Salsas njurar och lever ser fina ut.
- Den dåliga nyheten är att hon har blåskatarr.

Penicillinet Salsa fick vid diarré- och kisseriproblemen verkar inte ha bitit på de elaka bakterier som nu lett till blåskatarr för lilltösen. Detta innebär att kvällens ultraljudsundersökningen, som skulle vara ett avslut på Salsas ledsamma start här hemma, istället kommer att leda till att hon får gå på ännu en penicillinkur. Efter ultraljudet så tog ordinarie veterinär ett urinprov direkt ifrån Salsas urinblåsa som skickades iväg ikväll för undersökning (urinprovet alltså, inte Salsas urinblåsa). Vi ska få resultat senast tisdag nästa vecka, beräknade veterinären, tills dess har hon fått ett recept som matte ska hämta ut imorgon som hon får äta, åtminstone, tills dess eventuella ändrade bud kommer.

Oj oj, matte känner sig otursförföljd. Skicka hit alla era sjuka hundar till mig, jag börjar bli van vid att de aldrig blir friska. Nej, riktigt så uppgiven är jag inte. Blåskatarr är ju en sjukdom som, alldeles högst troligen, inte kommer att ha sorglig utgång, den kommer bara att ta lång tid att bli av med. Men visst blir man hemskt ledsen när hon aldrig får bli friskförklarad.

Ja ja, ni ska iaf få veta hur DUKTIG Salsa var hon veterinären. Hon var så lugn, stilla och ordentligt. Med undantag för att beklaga sig över hur kiss- och bajsnödig hon var! (Hon hade fått instruktioner av veterinären att hålla sig i ca 2 timmar innan ultraljudet.) Hon blev inte det allra minsta rädd när hon blev rakad på magen inför ultraljudet. Numera ser hon ut som att hon har en uppochnervänd hoppsadel på undersidan av bakre delen av magen. Sött men tokigt ser det ut.. men men, hår växer ju ut iaf.

Och även Salsa själv växer så det knakar, DET är ju också en god nyhet. Matvraket väger numera så mycket som 7,5 kg!! Ett litet lager med hull finns det nu kring kroppen, men man kan fortfarande känna revbenen utan problem så hon är inte för tjock, alldeles bra nu. :)image71


"Kom hit så jag kan tugga på dig!"image72

"Take that vovven! Det är jag som bossar här!"

Kommentarer
Postat av: piggelin

Ja hon är boss över alla leksaker som finns!:-)

2008-01-30 @ 23:17:02
URL: http://dansarengirl.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0