Kameran låg så lydigt i kassen hela skogsturen

Kameran låg så lydigt i reklamtygkassen hela skogsturen, inte gjorde den det allra minsta väsen av sig. Den var så tyst och försynt av sig att det tyvärr inga bilder blev ifrån lördagens skogstur alls.

Salsa är nu definitivt inne i sin första riktiga trotsperiod, se på matte betyder se på marken och gå fint i koppel är valfritt.. Nja, inte riktigt, men man skulle kunna tro det om man tittar på denna lilla tös! :P Men men, med erfarenheter av storasyster i baggaget så lägger jag inte så mycket fokus på det här beteendet, det är ändå bara en fas. Man får hitta på övningar som fungerar istället, så slipper man vara olycklig. :) Dåligt beteende tolereras inte och då är det lika bra att göra övningar som hon sköter bra!

I lördags var vi som sagt i skogen. För att ta sig dit måste man ta en buss som tar ett par minuter. När hon blir stor kan man cykla istället, men det går inte ännu tyvärr! Bussen ut till skogen är lömsk, den kör enligt en egen tidtabell, som den inte delar med sig till bussbolaget. Så för att åka med måste man gardera sig och vara på plats 10 minuter innan. Bussen kan komma allt ifrån en kvart innan till en kvart efter utsatt tid. En hel kvart orkar man dock inte stå och vänta, då börjar det växa mossa på en. Salsa tyckte att 10 min räckte bra för att det skulle hinna växa flera lager mossa på henne. Att vänta på bussen var tydligen precis den sorts passivitetstränings om den här madamen behövde! :P
Hon var så himla rolig när vi stod där och väntade. Vi har ett flertal katter i vårt område och Salsa längtar såå efter ett tillfälle att få leka med dem. Problemet är bara att de springer iväg när de ser henne. :( Mobbingfasoner. Men men, hon är allt på deras sida iaf. Det var en katt som sprang ut i vägen när vi stod och glodde på vägen som allra bäst. En bil tutade argt på katten.. så Salsa skällde ut bilen. Vad är det för stil? Skälla ut den söta lilla kissemissen!? hihi*
Väl i skogen tränade vi liiite apportering. Eftersom hennes koncentration var långt ifrån på topp var det ingen idé att göra misslyckade sök/apporteringsövningar utan vi testade en minnesmarkering, som INTE fungerade att introducera denna dag, totalt dödsdömt! Istället gjorde vi några enkla apporteringsövningar och sedan fick hon skutta runt och nosa med sin nya kärlek; sin egen näsa!
Trots att det inte var någon vidare dag att träna på så var det hemst mysigt att komma ut i skogen. Något som Salsa däremot MÅSTE bli bättre på är att hålla koll på matte, det fick hon absolut underkänt på denna dag.

Idag har Salsa fått gå en rejäl promenad och faktiskt gått fot riktigt duktigt. Sedan blev matte riktigt stolt att höra att, när Salsa och mattes kompis väntat utanför affären när matte var inne och köpte vanlijsås, så hade hon satt sig på tecken och visat upp sig för en imponerad publik. Tyvärr bestod nog snarare talangen av att vara trött i benen snarare än att förstå teckenspråk just idag! :D Men men, tecknet för MAT förstår hon i alla väder! :D


I påsk ska matte försöka
haffa fotografhjälp och fixa lite nya, snygga bilder på skönheten, så det SKA komma in bilder här snart! Jag bjuder på en beskuren version av den allra första bilden jag har inlagt på denna datorn på lilltjejen så länge. Titta vilken liten plutta:

image94


Kommentarer
Postat av: piggelin

Sööööt bebis!..Hihi..nu är hon större än bilden där;-)

2008-03-18 @ 11:34:10
URL: http://dansarengirl.blogg.se
Postat av: Eva

Hej Ida och Salsa! Önskar er båda en * GLAD PÅSK! * Tack för alla namntips, åtekommer när det gnuggats lite till... ;) Ps! Flatshow i Täby 3/5, www.frkostra.org -Kan det vara något?

Kramisar, Eva med flock

2008-03-19 @ 16:58:52
URL: http://www.chessex.se
Postat av: Jenny M

Åhh vilken söööt Salsa där! Hoppas kan få träffa henne igen nåndag! :)

2008-03-26 @ 08:01:41
URL: http://www.ovea.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0